Абсолютно заслужена победа на Карлос днес. С това Новак Джокович отдаде дължимото на 21-годишния испанец, който защити титлата си на Уимбълдън по безапелационен начин, печелейки с 6-2, 6-2, 7-6 (4). Миналата година двамата отново играха един срещу друг в спора за трофея на Ол Ингланд Клъб, но този път Алкарас се разправи със съперника, след като през 2023 двамата изиграха епичен петсетов сблъсък.

"Очевидно това не е резултатът, който исках – особено първите два сета, тенисът ми не беше достатъчно добър, но кредит за Карлос, той играеше невероятен тенис, сервисът му беше великолепен. Опитах да го натисна в края на третия сет, но днес не беше денят. Абсолютно заслужена победа днес, поздравления. И, разбира се, поздравления за екипа му, неговото семейство. Едва на 21 години е, пожелавам му да продължава в същия дух", започна Джокович, който има седем титли в Лондон.

"Трябва да бъда много горд. Има известна доза разочарование. Когато се върна към този финал, към последните няколко седмици, това, през което преминах – трябва да кажа, че съм много удовлетворен, защото Уимбълдън винаги е бил детската ми мечта. Благодаря на целия ми екип, че сте до мен в хубави и лоши дни", добави сърбинът, който се насочва към Олимпийски игри в Париж, където ще преследва първо злато на сингъл в кариерата.