Новак Джокович се класира за 37-ия си финал в турнирите от Големия шлем, след като надви Лоренцо Музети в полуфиналите на Уимбълдън с 6-4, 7-6 (2), 6-4. Срещата продължи около два часа и 50 минути.

Двубоят на Централния корт започна с няколко ударни разигравания, като италианецът, който дебютираше на тази фаза в Шлема, се държеше равностойно на седемкратния шампион. Ноле обаче показа на какво е способен в шестия гейм, когато реализира първия пробив в мача. Музети обаче не се отказа и при 5-3 в полза на своя противник върна брейка, спасявайки два сетбола. Италианецът обаче не съумя да задържи инерцията и допусна пробив още в следващия гейм, а с това загуби и откриващата част.

Втората започна с брейк за Музети, който впоследствие бе затвърден. Джокович обаче се окопити и навакса изоставането си, а сетът бе решен в тайбрек. Там Джокера се представи солидно и след 7-2 точки се доближи на сет от нов финал на Ол Ингланд Клъб. Третият сет започна с пробив за сърбина. При 5-3 в своя полза Джокович стигна до три последователни точки за затваряне на двубоя на сервис на италианеца, но Музети демонстрира характер и намали на 4-5. Той взе първите две точки в десетия гейм и имаше възможност да възстанови паритета, но в крайна сметка по-опитният и класният от двамата тенисисти взе своето, за да намери място в десетия си финал на Уимбълдън.

Джокович завърши със 75% успеваемост при спечелените точки на първи сервис. Любопитно е, че и двамата приключиха с по 34 уинъра, а сърбинът направи девет непредизвикани грешки повече - 31 срещу 22.

В неделя седемкратният шампион ще се опита да изравни Роджър Федерер по брой трофеи от турнира в 37-ия си финал от Шлема. Той ще гони 25-а титла от най-висока категория, а съперникът му е добре познат - Карлос Алкарас, който миналата година го победи на финала в епичен петсетов сблъсък. Музети пък ще трябва да почака за първи финал в Големия шлем.