Тенис легендата Джон Макенроу окачестви Новак Джокович като „Дарт Вейдър-ът на Уимбълдън“, казвайки, че безкомпромисното поведение и страхотни успехи на сърбина са предизвикали феновете по трибуните да се отнасят с него със същото подозрение, подобно на това към злодея от „Междузвездни войни“.

Джокера не си спести критики към публиката на Централния корт след успеха над Холгер Руне в четвъртия кръг на надпреварата, упреквайки феновете в липса на уважение и обвинявайки ги в това, че са го освирквали. Макенроу, който също е познат с изблиците си на корта, сподели, че някои от привържениците ненавиждат факта, че Джокович вече има 24 титли от Големия шлем, задминавайки постиженията на Роджър Федерер и Рафаел Надал.

„Не мислите ли, че е имало поне 100 мача в последните 10-15 години, в които към Джокович са се отнасяли с неуважение заради това колко добър е той? Какво толкова лошо е направил? Кажете ми поне едно. Какво? Той го иска? Бори се толкова усилено? Външният вид ли е, произходът му? Той е като Дарт Вейдър в сравнение с двама от най-класните тенисисти в историята – Рафаел Надал и Роджър Федерер. Кой може да се сравни с тях по отношение на това, което са дали на спорта? Никой – и след това този Джокович разваля купона. Така че защо да не го уважаваме след всичко това?“, каза Макенроу за BBC.

Любопитно е, че именно за BBC Джокович даде интервю, което продължи малко над минута и половина, след като сърбинът не издържа на въпросите свързани с отношението на феновете от трибуните.

Днес сърбинът продължава кампанията си за осма титла на Уимбълдън, като на четвъртфиналите ще се изправи срещу Алекс де Минор от Австралия.