Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова се класира на четвъртфинал на WTA 500 турнира на трева в Бад Хомбург, Германия.

Тръгналата от квалификациите националка се наложи над 26-ата в световната ранглиста чехкиня Линда Носкова с 6:4, 6:2 за 68 минути игри и така записа една от най-големите победи в кариерата си.

Томова започна успешно мача и проби за 2:1. В шестия гейм чехкинята имаше две точки за рибрейк, но 29-годишната софиянка ги отрази и взе подаването си. При 5:4 тя сервираше за сета и го затвори при първата си възможност. Частта продължи 37 минути.

Виктория продължи да диктува играта и в следващия сет. Тя поведе набързо с 4:0. В шестия гейм отново отрази два брейкбола на Носкова. При 5:2 Томова сервираше за победата. Тя стигна до мачбол, но не успя, както и при втория, но при третия шанс не сбърка.

Вики направи три пробива в мача и отрази и четирите възможности на чехкинята. Тя направи и четири аса в двубоя.

За успеха българката заслужи 133 точки за ранглистата, където е на рекордното за нея 58-о място и в понеделник с началото на Уимбълдън ще запише ново върхово класиране.

Следващата съперничка на Томова се определя в двубоя между бразилската левичарка Беатрис Мая Адад и Анна Блинкова от Русия.