Александър Зверев призна, че Карлос Алкарас заслужено е триумфирал на Ролан Гарос. Германецът отново остана без титла от Големия шлем, след като преди четири години отстъпи на Доминик Тийм във финала на Ю Ес Оупън – тогава той водеше с 2-0 сета.

„Мисля, че на този финал от Големия шлем дадох всичко от себе си. На Ю Ес Оупън нещата бяха по-различни, тогава сам изпуснах инициативата и аванс от два сета“, каза Зверев.

Саша водеше с 2-1 сета на финала в Париж, но Алкарас взе 12 от последните 15 гейма в мача, за да ликува с трета титла от Шлема. Той се превърна в най-младия тенисист с титли от Големия шлем и на трите настилки – клей, трева и твърди кортове, на едва 21 години. „Той игра фантастично. Беше по-добър от мен в четвъртия и петия сет. Той е звяр. Абсолютно животно. Интензитетът, с който играе тенис, определено е различен в сравнение с останалите играчи“, продължи германецът.

Имаше ключов момент в петия сет, когато при аванс от 2-1 и сервис за 3-1 в своя полза, Алкарас изглежда, че беше направил двойна грешка, но съдията на стола отсъди топката за добра и вместо 2-2, испанецът не допусна връщане на пробива. „Има разлика дали изоставаш с 1-3 в петия сет или възстановиш равенството при 2-2. Това е решаваща разлика. Разочароващо е в края на краищата, но така стоят нещата. Съдиите правят грешки. Те също са хора и това е окей. Но, разбира се, в такава ситуация ти се иска да не е имало грешки“, завърши Зверев.