Карлос Алкарас се справи със Стефанос Циципас в директен сблъсък. Алкарас ще се изправи в полуфинал на Откритото първенство на Франция с бъдещия номер едно в света Яник Синер.

Действащият шампион от "Уимбълдън" се оказа твърде силен за бившия вицешампион от "Ролан Гарос" Циципас, който спечели с 6-3, 7-6 (3), 6-4 на корт "Филип Шатрие", предаде АФП.

"Бях наистина спокоен в моментите, в които трябваше да бъда. Наистина съм щастлив, че отново играя полуфинал тук, на "Ролан Гарос", каза Алкарас.

Той ще се стреми да поправи грешките от миналата година - когато получи спазми при поражението от Новак Джокович - във втория си пореден полуфинал на Откритото първенство на Франция.

21-годишният испанец вече е спечелил всичките си шест мача в кариерата срещу деветия в ранглистата Циципас, включително четвъртфиналите в Париж след 3-сетовата му победа на същия етап миналата година.

След триумфа на Уимбълдън и титлата на US Open през 2022 г. той се стреми да стане най-младият играч в историята, печелил турнири от Големия шлем на твърди, тревни и глинести кортове.

На 7 юни Алкарас ще се изправи срещу Синер за девети път, като балансът между двамата е равен - 4-4.

"Това е наистина трудно предизвикателство, няма да лъжа", каза Алкарас за Синер, който следващата седмица ще измести Джокович от върха в ранглистата.

"Мисля, че в момента той е най-добрият играч в света, играчът, който играе най-добрия тенис в момента", добави Алкарас.

Победителят от мача на Алкарас с шампиона от Откритото първенство на Австралия Синер ще бъде фаворит за титлата на финала срещу Александър Зверев, Каспер Рууд или Алекс де Минаур.