Александър Зверев достигна осминафиналите на Ролан Гарос след изключително трудна и драматична победа над Талон Грикспор с 3-6, 6-4, 6-2, 4-6, 7-6 (10-3) за малко над четири часа и 15 минути.

Четвъртият в света започна лошо мача и допусна ранен пробив, който направи разликата в откриващия сет. Във втората част ролите се размениха и един пробив, но този път в полза на Зверев, бе решаващ за крайния изход. Третият сет бе доминиран от германеца за аванс в резултата, но Грикспор не се предаде и първо възстанови паритета, а след това дръпна с 4-1 и сервираше за 5-1 в решителния пети сет. Зверев обаче възкръсна и стигна до тайбрек, където бе повече от категоричен, за да спечели с 10-3 точки.

На осминафиналите Зверев играе ще играе с Йозеф Ковалик от Словакия или 13-ия поставен Холгер Руне.

За четвърти кръг се класира и петият в схемата Даниил Медведев. Той имаше нужда от четири сета, за да пречупи съпротивата на Томаш Махач - 7-6 (4), 7-5, 1-6, 6-4. Руснакът ще спори за място на 1/4-финалите с Алекс де Минор. Австралиецът се справи с Ян-Ленард Щруф от Германия в четири части, след като загуби първия.

След края на двубоя между Зверев и Грикспор, на корт "Филип Шатрие" започна доиграването на двубоя на Григор Димитров със Зизу Бергс. Българинът води с 6-3, 2-1, а при успех ще се изправи срещу осмия в схемата Хуберт Хуркач, който елиминира Денис Шаповалов след 6:3, 7:6(0), 4:6, 6:1.