Яник Синер се класира за третия кръг на Ролан Гарос, след като постигна чист успех над Ришар Гаске с 6-4, 6-2, 6-4 за близо два часа и 20 минути игра.

Вторият поставен в схемата имаше нужда от един пробив в седмия гейм на откриващия сет, за да поведе в резултата. Във втората част той бе още по-категоричен, реализирайки два пробива. В третия сет италианецът стартира с брейк, който обаче бе върнат от представителя на домакините. Все пак, Гаске се пропука още веднъж и очаквано претърпя поражение.

Синер направи осем непредизвикани грешки повече от опонента, но и цели 20 уинъра повече от Гаске.

В спор за място на осминафиналите шампионът от Аустрелиън Оупън ще се изправи срещу Павел Котов. Руснакът, който на старта елиминира Камерън Нори, се справи и с победителя от 2015 Стан Вавринка в четири сета – 7-6 (5), 6-4, 1-6, 7-6 (5).

39-годишният швейцарец можеше да стигне и до пети решителен сет, но първо пропиля пробив аванс, след което в тайбрека, подобно на откриващата част, не показа солидността в ключовите точки, която демонстрира съперникът му.

За трети кръг се класира и шестият в схемата Андрей Рубльов. Шампионът от Мадрид не даде сет на испанеца Педро Мартинес.