Виктория Томова постигна първа победа в основната схема на Ролан Гарос в кариерата си, след като надви 16-та поставена Екатерина Александрова с 6-3, 7-6(5) в мач от първия кръг на турнира. За Томова това е пета победа на ниво Голям шлем и първа в Париж.

Първата ракета на България започна отлично двубоя и проби на старта, но рускинята веднага навакса изоставането. Томова отново взе подаването на съперничката си и този път не сбърка на собствен сервис, за да вземе първия сет. Във втората част Вики на два пъти дърпаше с пробив преднина, но не успяваше да удържи аванса си.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който българската тенисистка на два пъти пропиля мини пробив аванс, но в крайна сметка се наложи със 7-5, за да затвори мача след час и 32 минути игра.

Така Томова се класира за втория кръг на турнира, където ще срещне китайката Дзиню Уан, която победи квалификантката Юле Ниймайер с 0-6, 6-2, 6-4. 22-годишната Уан е 37 в световната ранглиста, а през миналата година достигна осминафиналите на Ю Ес Оупън. При успех срещу китайката, Томова ще достигне третия кръг на турнир от Големия шлем за първи път в кариерата си.