Григор Димитров играе най-добрия си тенис от години насам, а преди броени дни той спечели и първата си титла след 7 години чакане - на турнира в Бризбейн. По този начин първата ракета на България “загря” подобаващо за Australian Open - първият турнир от Големия шлем на за новата 2024 година.

Но какво може да се очаква от Димитров на кортовете в Мелбърн? Оптимизмът сред родните фенове определено е голям, имайки предвид моментната форма на 32-годишния хасковлия, който доминира над съперниците си.

Със спомени към случилото се през 2017

През 2017 година Григор Димитров записа най-доброто си представяне в Австралия, достигайки до 1/2-финалите на надпреварата. Сигурно всички български фенове на тениса помнят епичния мач с Рафаел Надал, при който Григор остана на косъм от финала. Тогава българинът изпусна няколко мачбола, преклонявайки глава пред испанската легенда.

Сега надеждите са живи за ново подобно представяне, защото българинът играе най-добрия си тенис от няколко години насам. Доказателство за това е успехът му на турнира в Бризбейн, където на финала той се наложи с лекота над друг от топ тенисистите в света - Холгер Руне. По-важното е, че играта на българина бе страхотна и това е един отличен сигнал преди старта на Australian Open.

На старта на турнира Григор, който е поставен под №13 в схемата, ще срещне 69-ия в света Мартон Фучович. Интересен факт е, че Фучович има положителен баланс срещу Григор Димитров - две победи от три изиграни мача, като една от тях е на ниво Голям шлем - на US Open. Сега обаче българинът ще има възможност да изравни баланса между двамата.

Българският тенисист се намира в онази част на схемата, която може да го срещне с играчи като Даниил Медведед, Холгер Руне и Хуберт Хуркач. Добрата новина е, че Григор няма как да се изправи срещу Новак Джокович, Карлос Алкарас или Яник Синер, освен на евентуален финал.

На winbet.bg всеки може да направи и залог за победител на Australian Open. В момента коефициентът за Димитров е завишен от 41.00 на 101.00. От друга страна, фаворит на букмейкъра е Новак Джокович с 2.00, следван от Карлос Алкарас (4.33), Яник Синер (7.00) и Даниил Медведев (9.50).

Бързи турнири “Australian Open” в WINBET

Australian Open е първата надпревара от Големия шлем за годината, а WINBET отбелязва това по подобаващ начин - със специален турнир с награден фонд 25 000, вдъхновен от тенис зрелището в Мелбърн.

До 28 януари всички клиенти на оператора ще могат да изпробват уменията си на тенис познавачи. За целта те трябва да поставят залози на живо на срещите от Australian Open. За квалифициращи се приемат единичните залози, както при мъжете, така и при дамите. От оператора посочват, че минималната стойност на всеки квалифициращ залог е 10 лева, а минималният коефициент - 1.30.

Персонален Power Boost

Тенис феновете могат да очакват и други подаръци от WINBET в течение на Откритото първенство на Австралия. 

За всички топ мачове от турнира, както и за тези на Григор Димитров, букмейкърът ще предлага завишени коефициенти. Тук е моментът да се каже, че специално за българския тенисист коефициентът за спечелване на турнира е завишен от 41.00 на 101.00.

Персонален Power Boost е промоцията на WINBET, предлагаща на играчите завишени коефициенти, водещи до още по-добри печалби при успешен развой.

Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg.