Двубоят на Григор Димитров срещу Александър Зверев от първи кръг на Мастърса в Синсинати беше отложен за тази вечер заради лошото време. Двамата трябваше да дадат начало на вечерната сесия в турнира, но дъждът обърка програмата.

Първоначално срещата беше преместена от 02,00 часа българско време за 4:30. В последствие стана ясно, че сблъсъкът се отлага. Мачът на първата ни ракета е трети централния корт, където програмата започва от 18:00 часа. Това означава, че ще започне около 21,00 часа, ако всичко върви по план.

Организаторите бяха подготвени за подобни обстоятелства, защото прогнозата за времето показваше 90% възможност за превалявания и гръмотевична буря. Във вторник може също да вали, но се очаква времето да бъде по-благосклонно.

До момента Димитров и Зверев са играли един срещу друг пет пъти, като балансът е 4-1 в полза на германеца. Димитров спечели първия им сблъсък – в Базел през 2014 г. (2-6, 6-4, 6-2), но след това Зверев записа четири последователни успеха над първата ни ракета. Последният от тях бе на осминафинала на тазгодишния Ролан Гарос, където олимпийският шампион надделя с 6-1, 6-4, 6-3.

Димитров започна северноамериканското турне с полуфинал във Вашингтон, но след това пропусна турнира в Торонто заради болка в кръста. От своя страна Зверев взе участие в Канада, но отпадна още във втори кръг след загуба с 1-6, 2-6 от Алехандро Давидович Фокина.