Американецът Томи Пол сложи край на серията от 14 поредни победи на световния номер 1 Карлос Алкарас, след като го надви с 6-3, 4-6, 6-3 в мач от четвъртфиналите на Мастърса в Торонто. Алкарас спечели титлите от Куинс Клъб и Уимбълдън по-рано това лято и бе в ролята на фаворит в Торонто, но за втора поредна година бе спрян от Пол.

12-ят поставен американец показа комплексна игра, като спечели 21 точки от 23 излизания на мрежата и бе агресивен на ретур, за да стигне до крайния успех след два часа и 20 минути игра. От своя страна Алкарас направи 17 непредизвикани грешки само на форхенд и записа пета загуба от началото на годината, като испанецът има и 49 победи.

За Пол това бе втора победа в три мача срещу Алкарас. "Хубаво е да знаеш, че можеш да победиш съперника си. Изиграх много добър мач, играх агресивно. Не можеш да се отбраняваш срещу него, защото той ще се възползва", коментира 26-годишният Пол след успеха.

За място на финала Пол ще спори с Яник Синер от Италия, който победи французина Гаел Монфис с 6-4, 4-6, 6-3. В другия полуфинал един срещу друг ще се изправят испанецът Алехандро Давидович Фокина и Алекс де Минор от Австралия.