Най-добрият ни тенисист Григор Димитров научи името на съперника си в полуфиналите на силния тенис турнир от сериите ATP 500 във Вашингтон. Българинът, който се класира без игра за последните четири в надпреварата след отказа на Юго Умбер от Франция, ще се изправи срещу британеца Даниел Еванс.

Представителят на Великобритания изхвърли от турнира втория в схемата Франсис Тиафо след успех с 6-4, 7-5. Дъждът, който се изсипа над града предишния ден, предизвика забавяне на програмата и това наложи по-бързото изиграване на мачовете. Така Еванс бе по-облагодетелстван от промените, като надви по-рано руснака Александър Шевченко, а след това Тиафо се наложи над китаеца Дзюнчън Шан. Представителят на домакините обаче имаше по-малко време за възстановяване и това се отрази в мача му с Еванс, загубен в два близки сета.

Така Григор ще се изправи срещу деветия поставен британец не преди 03:30 часа българско време в нощта на събота срещу неделя. Двамата имат пет мача помежду им, като първата ни ракета води с 3-2 победи. Последният им бе на четвъртфиналите във Виена през 2020, когато успехът бе за Еванс. Преди това Димитров записа две последователни победи над съперника, но първия успех на британеца над нашия тенисист дойде именно във Вашингтон през 2016 след 6-4, 6-4.

Победителят от сблъсъка ще играе за титлата срещу водача в схемата Тейлър Фриц или Талон Грикспор, които се изправят в другия полуфинал. Намиращият се в отлична форма Фриц обърна Анди Мъри на осминафиналите, а след това се справи с Джордан Томпсън от Австралия в последните осем, докато нидерландецът Грикспор надви американеца Джей Джей Улф в два сета.