Водачът в световната ранглиста по тенис при мъжете Карлос Алкарас "няма съмнение", че ще се състезава в Саудитска Арабия в даден момент и заяви, че страната има силата да организира редица турнири след като Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) започна разговори за възможно партньорство с местния суверенен фонд.

Председателят на ATП Андреа Гауденци разкри пред вестник Financial Times, че е обсъждал с публичния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия и други потенциални инвеститори различни проекти. По думите на Гауденци потенциалните инвеститори трябва да уважават историята на спорта и работата с настоящите акционери.

Карлос Алкарас смята, че Саудитска Арабия има силата да организира много турнири. "Не съм играл на официални състезания там, но да видим как ще се развият нещата в бъдеще. Но също така нямам съмнение, че ще играя там в бъдеще", коментира Гауденци.

Саудитска Арабия досега не е организирала турнир от АТП тура, но няколко тенисисти, включително Даниил Медведев и Стан Вавринка са участвали в демонстративно състезание там./БТА