Треньорът на втората ракета на света Карлос Алкарас - Хуан Карлос Фереро, заяви, че харесва играта на испанския тенисист.

„Нека просто кажем, че първото нещо, което видях, беше играта на Карлос и как тя може да бъде адаптирана. Много е трудно да се намери играч, на когото може да се каже, че трябва да играе по съвсем различен начин, и той го прави. Пример: За да победим Даниил Медведев във финала на турнира в Индиън Уелс, направихме план и той не беше типичен за Карлос. Беше нещо подобно на предишните ни планове, но не същото. Карлос успя да изпълни всичките си планове и да спечели“, цитира думите на Фереро БТА.

Треньорът на Алкарас си спомни и играта на състезателя, когато той е бил на 15 години. 

„Едно от най-прекрасните неща, които си спомням за него, се случи, когато беше на 15 години, когато тренираше с играчи, които бяха много по-добри от него, като Доминик Тийм в Рио де Жанейро. Той адаптира скоростта си към тази на Тим, която беше много по-бърза. Преди си мислех, че това е едно от достойнствата му, но после стана забележимо. Много малко хора могат да го направят“, каза още Фереро.

Медведев загуби от Алкарас на финала на турнира в Индиън Уелс с резултат 3:6, 2:6.