Дария Касаткина и Арина Сабаленка си осигуриха участие във Финалите на WTA, след като една от конкурентките им за място в турнира на осемте най-добри през сезона Мадисън Кийс бе победена от Виктория Азаренка в Мастърса в Гуадалахара. Американката трябваше да стигне поне до полуфиналите в Мексико, за да има шанс да се класира за престижната надпревара, която тази година ще се проведе във Форт Уърт, Тексас в периода 31 октомври - 7 ноември.

Кийс обаче загуби от Азаренка с 4-6, 7-6(4), 1-6 в двубой от осминафиналите, което осигури на Касаткина и Сабаленка билет за Форт Уърт. Те се присъединяват към Ига Швьонтек, Онс Жабер, Джесика Пегула, Коко Гоф и Каролин Гарсия, които вече се класираха за Финалите на WTA. По този начин остава само едно свободно място в турнира, като любопитното е, че то ще се реши чрез директен сблъсък между гъркинята Мария Сакари и рускинята Виктория Кудерметова, които записаха победи в Гуадалахара тази нощ. Победителката от сблъсъка не само ще продължи към полуфиналите в турнира, но ще се класира и за Форт Уърт.

"Явно с Вероника ни е било писано да се изправим седна срещу друга за последното място. Ще дадем всичко от себе си. Мисля, че това ще е хубав момент за тениса като цяло, за женския тенис и за феновете", коментира Сакари.