Водачката в световната ранглиста по тенис Ига Швьонтек (Полша) се класира за финала на турнира по тенис на твърда настилка в Сан Диего (САЩ) с награден фонд 757 900 долара. Швьонтек постигна обрат над поставената под номер 4 представителка на домакините Джесика Пегула след 4:6, 6:2 и 6:2. Двубоят продължи 2:13 часа.

Полякинята започна силно, като стигна до пробив и поведе 4:2. Пегула реагира светкавично и се върна с брейк на 15. При подаването на американката, Швьонтек получи нови две възможности да пробие, но с подкрепата на публиката и голяма доза късмет резултата стана 4:4. Това даде криле на Пегула и тя категорично затвори сета с 6:4.

Във втората част Швьонтек вдигна оборотите и не даде никакви шансове на своята съперничка – 6:2. Полякинята бе безкомпромисна и в решителната трета част, като отново стигна до 6:2.

В другата полуфинална среща финалистката от Откритото първенство на Австралия Даниел Колинс (САЩ) и хърватската квалификантка Дона Векич направиха зрелищен мач, който бе прекъснат в третия сет. До този момент резултатът бе 4:6, 6:4 и 4:2 в полза на Колинс.