Джон Макенроу предупреди феновете на Откритото първенство на Франция, че освиркването на Новак Джокович само ще го стимулира по време на двубоя с любимия на публиката Рафаел Надал тази вечер.

Световният номер 1 и действащ шампион Джокович не беше приет радушно при излизането си на корта за мача от четвъртия кръг срещу Диего Шварцман. Името му също беше освирквано, когато беше споменато по време на интервюто на 13-кратния шампион Надал след победата му в пет сета над Феликс Оже-Алиасим.

Джокович и Надал ще се срещнат в мач номер 59 между двамата от 22.00 часа днес. Сърбинът има 30 победи срещу 28 за испанеца, припомня БТА.

Макенроу, който често беше на грешната страна на публиката по време на кариерата си, вярва, че Джокович "се храни" с негативната енергия към него.

"Той го прави по-добре от всеки, който някога съм виждал. Аз не го правех добре. Имах чувството, че това ми повлия повече, отколкото ми помогна. Мисля, че имаше моменти, в които ме вдигаше, но той го прави постоянно. Джокович е забележителен играч и човек", каза Макенроу, който е момента е експерт на телевизия "Евроспорт".

Феновете на тениса уважават повече Роджър Федерер и Рафаел Надал, отколкото Новак Джокович. 

"Той заслужава да бъде уважаван и той е уважаван. Просто съм сигурен, че е разочароващо за него, когато го освиркват. Мисля, че те ще го харесат повече, след като спре да играе, което в крайна сметка се оказа и с мен. Но по това време е разочароващо. Част от това понякога може да бъде ваша собствена вина, но мисля, че в доста от случаите не е така. Просто тези момчета са толкова невероятни. Начинът, по който Рафа и Роджър се справят - трудно е да се стигне до това ниво. Освен това те успяха преди него, така че той наваксваше през цялото време", добави Макенроу.

Снимка: БГНЕС