Германецът Александър Зверев се класира за осминафиналите на турнира от сериите Мастърс в Индиан Уелс, след като победи бившия номер 1 в света Анди Мъри с 6-4, 7-6(4) в двубой от третия кръг на надпреварата.

Британецът надви младока Карлос Алкарас в тежък трисетов мач във втория кръг, но тази нощ бе спрян от солидния Зверев, който показа търпение и точност във важните точки, за да стигне до успеха.

"Доволен съм, мисля, че това бе много атрактивен мач на високо ниво", сподели световният номер 4 след победата. От своя страна Мъри изрази разочарованието си от поражението. "Искам да печеля този тип мачове, но в последните месеци не успявам да го направя, така че трябва да променя нещо", призна носителят на три титли от Големия шлем.

За място на четвъртфиналите Зверев ще спори с французина Гаел Монфис, който победи Кевин Андерсън от Южна Африка със 7-5, 6-2. Напред продължава и вторият поставен Стефанос Циципас, който обърна италианеца Фабио Фонини за крайното 2-6, 6-3, 6-4. За Циципас предстои сблъсък с австралиеца Алекс Де Минор, победил Кристиан Гарин от Чили с 6-4, 6-2.