Димитър Кузманов започна с обрат и победа в първия кръг на турнира по тенис на червени кортове от сериите "Чалънджър" в Баня Лука (Босна и Херцеговина). Българинът се наложи с 3:6, 6:4, 6:1 над Александър Шевченко от Русия за малко над 2 часа игра.

Пловдивчанинът изигра добър мач на сервис като на първи сервис спечели 72% от точките, а на втори 55% като и в двата компонента бе по-стабилен от съперника си като най-голямата разлика помежду им бяха точките на второ подаване в решителния трети сет. В него Кузманов реализира и двата си шанса за пробив – за 2:0 и 5:1, след което на свой сервис отрази четири брейкбола преди да реализира първия си мачбол.

Началото на мача не предвещаваше такъв краен изход, но Кузманов отново демонстрира борбен дух. В първата част единствен пробив за 2-0 в полза на Шевченко доведе до успеха му.

Българинът постигна първи брейк за 2:0 във втория сет, но допусна връщането му при 5:3, когато сервираше за сета. Това все пак нямаше такова значение, защото гейм по-късно сетът вече бе приключил.

Това е 12-о поредно участие в основна схема на Чалънджър турнир, в което Кузманов печели в първи кръг. За световния №235 предстои мач с победителя от двубоя между Милян Зекич и  Зденек Колар.