Седемкратната шампионка в турнирите от Големия шлем Винъс Уилямс се оттегли от Ю Ес Оупън поради травма на крака само часове, след като сестра й Серина също отказа участие в Ню Йорк.

41-годишната Винъс публикува видео и послание в социалните мрежи, казвайки, че е разочарована от това, че пропуска надпреварата за първи път от 2006-а насам.

„Не най-добрите новини от Серина и мен днес. И аз няма да имам възможност да участвам на Ю Ес Оупън. Това е наистина много, много разочароващо. Имам проблеми с краката цяло лято и просто не успях да се възстановя навреме. Опитах всичко от себе си тук в Чикаго, но не успях да се справя. Този път не успях да направя чудо“, каза тя.

Винъс, която спечели титлите на Флъшинг Медоус през 2000 и 2001, както и пет корони на Уимбълдън, не заяви кога точно ще се завърне, казвайки само „нямам търпение да се завърна обратно на корта.

Организаторите на Ю Ес Оупън дадоха „уайлд кард“ по-голямата от сестрите Уилямс, но тя се присъединява към списъка с отсъстващи при жените и мъжете, който включва сестра й Серина със скъсан адуктор, както и 20-кратните шампиони при мъжете Рафаел Надал и Роджър Федерер, и действащия първенец Доминик Тийм.