Американската тенис легенда Джон Макенроу увери, че Новак Джокович може да спечели още поне пет титли от Големия шлем до края на бляскавата си кариера.

34-годишният сърбин триумфира за шести път на „Уимбълдън“, изравнявайки рекорда от 20 трофея за Шлема на Роджър Федерер и Рафаел Надал. И двамата поздравиха Ноле, като подчертаха, че е чест да играят в едно ера с него.

„Всичко зависи от здравословното му състояние – заключи цитираният от "Монитор" Биг Мак, самият той 7-кратен шампион в най-големите турнири. - В момента той е далеч пред всички останали по отношение на начина, по който се справя под натиск. Когато се опитваш да подобряваш рекорди, да правиш история, винаги има напрежение. Но той успява да играе най-добрия си тенис, въпреки всички обстоятелства. Очаквам това да продължи още няколко години“.

Пийт Сампрас, който е четвърти във вечната ранглиста с 14 купи от Големия шлем (7 от „Уимбълдън“), коментира: „Изумен съм от това поколение. Никога нямаше да повярвам, ако някой ми беше казал, че цели трима ще задминат моя рекорд и то толкова бързо след отказването ми. За младите е изключително трудно да се противопоставят на опита, таланта и тактическата подготовка на тези тенисисти. Те са в състояние да запазят най-високото си ниво за неопределено дълъг период“.

Треньорът на Ноле - Горан Иванишевич, смята, че дебатът за най-великия тенисист в историята може да бъде решен, ако възпитаникът му победи и на US Open, с което ще стане първият от 1969-а с календарен шлем. Джокович стана първият, който си осигури място във Финалния турнир на АТP на осемте най-добри през сезона, който ще се състои в Торино от 14 до 21 ноември. Той е фаворит да завърши годината като №1 за рекорден седми път, след като спечели 34 от 37 мача през 2021 г.