Най-добрият български тенисист Григор Димитров призна, че мачът срещу Доминик Тийм от осминафиналите на Australian Open ще е много различен, най-вече заради липсата на публика. Той говори за българското радио в Австралия SBS.

От началото на турнира Гришо се радва на солидна подкрепа от трибуните, а именно тя е едно от нещата, помогнали му да достигне до тази фаза на турнира.

„Със сигурност ще е различно без публика. Хубаво е да виждам знамената, когато съм толкова далеч от дома. В такъв миг е много важно да имаш подкрепа и съпричастност. Оценявам го! Жалко е, че в неделя ще играем без публика, но условията са еднакви за всички“, заяви Григор Димитров.

"Аз съм от Хасково, България, това никой не може да ми го отнеме. Гордея се от този факт и с каквото мога да помогна или допринеса за града, винаги ще опитвам да дам това, което мога от себе си.

"Thank you for this opportunity."

Our pleasure, @GrigorDimitrov ?#AO2021 | #AusOpen pic.twitter.com/ljY8AIqztA

— #AusOpen (@AustralianOpen) February 10, 2021

Не искам да мисля за нивото си в момента. Изцяло съм фокусиран върху мачовете и подготовката си. Не мога да определя дали съм близо или далеч от третото място в световната ранглиста. Един турнир може да направи голямата разлика", добави родният ни тенисист.