Анастасия Потапова – Серина Уилямс, среща от Аустрелиън Оупън. Бившата №5 в световната женска тенис ранглиста Анна Чекветадзе прогнозира този двубой. Чекветадзе е част от екипа на Букмейкър Рейтинги и коментатор в Евроспорт.

Нека обсъдим мача между Анастасия Потапова и Серена Уилямс. За първи път в кариерата си Настя стигна толкова далеч. Никога преди тя не е достигала 3-ия кръг на турнир от Големия шлем. Това е страхотен резултат за нея.

Що се отнася до Серина Уилямс, в миналите турнири пестеше сили и не спечели – тя прекрасно разбира, че основният турнир е Откритото първенство на Австралия. Тя се подготви внимателно  за него. В първите два мача американката изглеждаше много добре.

Но има едно „но“, което може да повлияе на резултата от мача. Проблемът на Потапова е, че в почти всички компоненти на играта тя отстъпва по скорост на Серина: в сервиране и игра на задната линия.

Играят в подобен стил – Настя се опитва да атакува с плоски удари, но се страхувам, че поради скоростта си тя ще отстъпи на Серина. Подозирам, че в този мач ще бъдат изиграни по-малко от 18.5 гейма.