Анастасия Павлюченкова срещу Наоми Осака, начало на Аустрелиън Оупън. Бившата №5 в световната женска тенис ранглиста Анна Чекветадзе прогнозира този двубой. Чекветадзе е част от екипа на Букмейкър Рейтинги и коментатор в Евроспорт.

Започва дългоочакваният Australian Open. Добре, че все пак се намери възможността да се проведе, макар и без публиката. Но на много тенисисти им беше трудно: дългите карантини са просто ужасни. И сега не можем да оценим състоянието на много от играчите.

Настя Павлюченкова определено нямаше късмет със схемата. Веднага ѝ се падна Наоми Осака, вече побеждавала в Австралия. Сега тя отново е един от изявените фаворити. Често японката се контузва, поради което пропуска турнири. Тук, може би, тя ще реши да играе на сигурно.

Павлюченкова премина два квалификации мача, побеждавайки лесно Дой и Севастова, но нищо не се получаваше срещу Мугуруса. Какво можете да очаквате тук? Ясно е как играят и двете. Опитват се да атакуват, играят рязко с остри плоски удари. Осака превъзхожда силово Павлюченкова и, вероятно, почти всички в света.

Но Павлюченкова е в състояние да издържи на “престрелка”. Освен това Настя разбира, че не е фаворит, трябва да играе отпуснато. Осака понякога е нервен играч в първите кръгове, особено след като началото на сезона не беше добър.

Предполагам, че Павлюченкова ще може да забави мача. Тя също знае как да играе твърдо, да удря силно. Основното е, че първият ѝ сервис влиза. Залагам повече от 19,5 гейма.