Кевин Андерсон срещу Андрей Рубльов, двубой от "Ролан Гарос". Бившата №5 в световната женска тенис ранглиста Анна Чекветадзе прогнозира тази среща. Чекветадзе е част от екипа на Букмейкър Рейтинги и коментатор в Евроспорт.

В следващия кръг на Ролан Гарос руснакът Андрей Рубльов ще играе срещу Кевин Андерсoн. Много хора смятат, че Андерсoн изобщо не знае как да играе на клей, но въпреки това има добър сервис в арсенала си.

Играе подобен стил с този на Сам Куери и ако помните, Куери имаше шансове в мача с Рублев. Вярно, тогава Андрей не игра по оптимален начин, но сега подобрява тениса си. Рубльов изглежда добре този сезон.

И все пак, връщайки се към Кевин Андерсон, клеят може би не му е любимата настика – той не се движи толкова бързо, колкото на твърда настилка или трева, но нека не забравяме, че той сервира добре, действа агресивно и мощно.

Не е напълно ясно какво можем да очакваме от срещата. Не е известно на кой корт ще бъдат поставени, но едва ли ще е на такъв с покрив. Това означава, че кортът ще бъде тежък. Рубльов също не обича да играе на такива кортове – няма да е лесно за него.

Предполагам, че двамата тенесисите ще се задържат доста време на корта – прогнозирам общо над 34.5 гейма.