Ракета №1 на България Григор Димитров заяви, че по цял свят вижда родни флагове, което му дава сили за мачовете. В момента той е у нас и се подготвя за старта на Sofia Open на 5 февруари, където хасковлията ще защитава титлата си от миналата година.

"Обичам да играя пред българска публика. По цял свят виждам родни знамена, уникално е. Виждам го това нещо и го оценявам. Дори когато чуя българска реч насред Австралия, това ми дава сили", заяви Гришо, след което продължи. "Ранглистата не е толкова важна, но е по-трудно да се задържиш на върха. Знам какво ми коства, за да стигна до №3. Не мисля, че имам толкова точки за защитаване. Целта ми е друга – да ставам по-добър всеки ден, да печеля турнири, турнир от Големия шлем. Миналата година целта беше да стана по-постоянен, сега искам да имам по-добри резултати. Ако печеля мачове, ще има и точки", продължи Димитров.

"Знам, че мога да печеля. Играл съм с всички и съм ги побеждавал. До момента Ник Кириос е най-интересният ми съперник. Харесвам да играя с него, защото не знам какво да очаквам. Спечелих една от най-забавните си точки срещу него. Напук ми сервира вляво, направи ми ас и се смяхме. После ми каза, че ми го е върнал за преди години. С него няма скучен момент. Направихме страхотен мач в Мелбърн. Утре на финала Роджър е фаворит, но не се знае какво ще стане. Със сигурност няма да му е лесно. Сега всеки играе по-освободено срещу мен, защото няма какво да губи. Бил съм 30-40 в света, играл съм срещу фаворитите и знам какво е. Това са сладки загуби, защото съм дал всичко от себе си срещу най-добрите", добави хасковлията.