Най-добрият български тенисист може да открие изненадващо сезона си на клей на турнира в Маракеш (Мароко) с награден фонд 540310 евро от 10 до 16 април, съобщава tennisactu.net.

Изданието публикува съобщение от "Туитър" на Марвен Дауади, в което се казва: "Голяма новина: Григор Димитров ще играе на турнира на червени кортове АТП ГРАН ПРИ ХАСАН II през следващата седмица в Мароко".

Димитров, 12-и в световната ранглиста, може да се включи с "уайлд кард", като при това положение ще бъде поставен под номер 1. 

Организаторите на надпреварата вчера дадоха пресконференция, на която обявиха участниците, като съобщиха, че дават две от четирите покани за участие на местни тенисисти, но не обявиха другите двама играчи с "уайлд кард".

От tennisactu.net публикуват информацията с въпросителна и без официално потвърждение. От изданието изтъкват, че подобно решение на Димитров би се приело с изненада, тъй като турнирът в Маракеш е един от най-тежките заради горещото време, но посочват, че "организаторите вероятно са намерили сериозни аргументи", за да убедят българина да се включи.

Домакините вчера обявиха, че Федерико Делбонис (Аржентина) ще защитава титлата си, а водач в схемата ще бъде номер 24 в световната ранглиста Алберт Рамос Винолас (Испания).

Очакванията баха, че Димитров ще започне сезона на клей на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло в средата на април.