Жил Симон победи Жюлиен Бенето в изцяло френски сблъсък в 1-ия кръг на турнира по тенис в Париж от сериите Мастърс, като се наложи с 4:6, 6:3, 6:2. Това е девети сблъсък между двамата от 2007-а година, а днес балансът стана 5-4 победи в полза на Симон.

В решителния трети сет той спаси 7 от 8 брейк-пойнта и на свой ред направи два пробива, а общо те бяха три в целия мач. 23-ият в ранглистата на АТР Симон през този сезон има полуфинал на Мастърса в Шанхай и четвъртфинал на турнира в Маями от същия ранг. В следващия кръг в Париж той ще се изправи срещу Роберто Баутиста Агут, също удобен за него противник с три победи от четири срещи.

Жо-Вилфрид Цонга пък получи за съперник във 2-ия кръг Алберт Рамос (Испания), който на старта преодоля 36-годишния французин Стефан Робер с 6:1, 6:4. Пабло Кареньо Буста (Испания) събори италианеца Фабио Фонини с 6:3, 6:1 и ще срещне по-нататък 4-ия в схемата на турнира Милош Раонич (Канада), който все още не знае дали е напълно преодолял контузията в глезена, извадила го от турнира в Китай преди три седмици.

Американецът Стив Джонсън направи 8 аса в мача с Гуидо Пея (Аржентина) и спечели с 6:4, 7:5. Следващият му опонент е 12-ия поставен Ришар Гаске от Франция.