Поставената под номер 1 и шампионка от миналия сезон Серина Уилямс преодоля четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на Великобритания. Американката надделя над номер 13 в схемата Светлана Кузнецова (Русия) със 7:5, 6:0.

Двубоят беше прекратен заради нов валеж от дъжд и двете тенисистки се преместиха на централния корт, който има покрив. 34-годишната Уилямс спечели осем поредни гейма, включително и шест във втория сет, побеждавайки заслужено срещу Кузнецова.

Американката водеше с 3:1 в първия сет, но рускинята направи два пробива и дори имаше възможност да сервира за спечелване на частта. Условията за игра под покрива на централния корт се оказаха по-благоприятни за Уилямс и тя достигна до нов успех.

На четвъртфиналите шесткратната шампионка на "Уимбълдън" Серина Уилямс ще се изправи срещу номер 21 в схемата Анастасия Павлюченкова (Русия).

Осмата поставена Винъс Уилямс (САЩ) също се класира за четвъртфиналите, след като надигра със 7:6 (3), 6:4 поставената под номер 12 испанка Карла Суарес Наваро.

Първата част на срещата, прекъсвана на няколко пъти заради дъжда над Лондон, беше решена след изиграването на тайбрек, спечелен от петкратната шампионка Уилямс. Американката победи и във втората част с 6:4, за да се класира за четвъртфиналите в Лондон за първи път след 2010 година.

Следващата съперничка на Уилямс е Ярослава Шведова от Казахстан, която надигра с 6:2, 6:4 номер 28 в схемата Луцие Шафаржова (Чехия).