Един от най-известните хора в тениса ще гледа Григор Димитров в Истанбул. Треньорът Ник Болетиери, когото някои определят като легенда, а други не харесват особено, ще бъде гост на турнира от календара на АТП от 25 април, съобщава "24 часа".

Бившият военен е работил в академията си в Брейдентън, Флорида, със суперзвезди като Андре Агаси, Джим Къриър, Моника Селеш, Анна Курникова, Мария Шарапова, Сесил Каратанчева и много други. Болетиери бе и в България преди години.

Преди да замине за Истанбул, Димитров ще играе на турнира на червени кортове от серията “Мастърс 1000” в Монте Карло, където ще си бъде у дома. В първия кръг най-добрият български тенисист очаква съперник от квалификациите.

Ако спечели, Григор ще срещне Жил Симон (Фр) или Виктор Троицки (Сър), а при нова победа в третия кръг най-вероятно ще играе с поставения под №4 Стан Вавринка, носител на титлата за 2014 г. През миналия сезон двамата се срещнаха точно в третия кръг в Монте Карло и българската звезда отнесе 6:1, 6:2 швейцареца. После нашият бе отстранен от Гаел Монфис (Фр).

Димитров тези дни тренира за сезона на червено с баща си и останалите от своя екип, но в свободното си време не пропуска да зарадва феновете си със снимки в социалните мрежи. В Истанбул той най-вероятно ще бъде поставен под №2. Миналата година стигна до полуфинал, където загуби от Пабло Куевас (Ур). Първи в списъка сега е Бърнард Томич (Авл).

В основната схема при жените в най-големия град на Турция ще участва Цветана Пиронкова. Преди година пловдивчанката изпусна страхотен шанс и в 1/4-финалите отстъпи на Уршула Радванска (Пол). В квалификациите място намери друга състезателка от националния ни отбор за “Фед къп” - Елица Костова.