Поставеният под номер 1 в схемата Новак Джокович продължи доминацията си в мъжкия тенис и с титла от турнира от сериите Мастърс в Маями, с която изравни постижението на Андре Агаси в надпреварата.

Сърбинът надви с 6:3, 6:3 Кей Нишикори и спечели шестата си титла от турнира, колкото има в кариерата си и легендарният американец.

Джокович загуби подаването си още в първия гейм на мача, но не допусна повече изненади и надви японския си съперник в рамките на 85 минути, след които спечели 63-а титла в кариерата си.

28-годишният сърбин достигна и границата от 100 милиона щатски долара с 1 милион от наградния фонд с Маями, което пък го прави най-печеливш в тениса.

Победата от надпреварата от сериите Мастърс в Маями е четвърта поредна за Джокович и общо 28-а в турнирите, смятани за най-престижни след тура за Големия шлем.

Само за 2016 година пък сърбинът е краен победител на откритото първенство на Австралия и на турнирите в Катар, Индиън Уелс и Маями.

Единственото поражение на Джокович през годината е в Дубай през февруари, когато той се оттегли от четвъртфинален мач заради очна инфекция.