Организаторите на тенис турнира Garanti Koza Sofia Open правят отчаяни опити да доведат Григор Димитров. Хасковлията не включи надпреварата в календара си, но все още му се пази "уайлд кард".
От основния спонсор дори са готови да му платят 500 000 лв., за да се пусне в "Арена Армеец", твърди "България Днес".

Те са предложили на екипа му сумата за участие в тазгодишното издание на турнира. Първоначално организаторите бяха запланували да му дадат $ 600 000, за да си гарантират, че ще играе в София и в трите години, за които е договорът с АТП.

Гришо ги отказа, защото досега в кариерата си никога не е играл в седмицата след "Аустралиън Оупън". Освен това заявените от него турнири след това са предимно в Америка, където и в момента е той. Организаторите се надяват новите преговори с щаба на Димитров да доведат до успех.

„Направихме всичко възможно, за да се съобразим с неговия календар, дадохме му време да си помисли и решението на екипа му бе той да участва на друг турнир - сподели директорът на турнира Ерхан Орал. - Разбира се, искаше ни се той да играе тук. Аз много го харесвам и уважаваме решението му. Все още се надявам той да дойде и да играе тук.“

Орал добави, че е отправена покана за участие и към носителя на 2 титли от Големия шлем Стан Вавринка. Неговият отговор и този на Рафаел Надал се очакват в следващите 48 часа. 30-годишният швейцарец, №4 в световната ранглиста, отпадна на 1/8-финалите на "Аустрелиън Оупън" и е възможно да промени програмата си.

„Веднага след загубата на Надал от Вердаско му изпратихме покана да играе тук - обясни Орал. - Ще ви разкрия, че изпратихме покана и на Вавринка след поражението му от Раонич. И двамата в момента обмислят поканите и след ден-два те трябва да вземат решение и да ни уведомят дали ще се включат или не.“

Три нови имена влязоха в основната схема на турнира. Това са сърбинът Филип Краинович, Малек Джазири от Тунис и Матю Ебдън от Австралия. Тримата тенисисти бяха в квалификациите. Те се придвижиха нагоре, след като Симоне Болели (Ит) отказа участие в София, а организаторите вече не пазят двете места за евентуални играчи с т.нар. Special Exempts. Най-късно утре ще бъде обявен притежателят на последната „уайлд кард“.