Втората в световната ранглиста Симона Халеп (Румъния) се класира за първи път в кариерата си за четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис.

Халеп преодоля болки в лявото бедро и сериозната жега, за да елиминира върлата привърженичка на Байерн Мюнхен Забине Лисицки с 6:7(6), 7:5, 6:2 след 2:38 часа игра.

Румънката, която реализира десет пробива, се възползва от изтощението на съперничката в третия сет и със серия от четири поредни гейма стигна до успеха.

Лисицки завърши с внушителните 72 непредизвикани грешки. Тя получи крампи в средата на трета част и не успя да бъде конкурентна в края.

Халеп ще играе на четвъртфиналите срещу бившата номер 1 в света Виктория Азаренка (Беларус).

Двукратната вицешампионка от 2012 и 2013 година Азаренка победи представителката на домакините Варвара Лепченко с 6:3, 6:4 лед 98 минути игра.

Номер 5 в схемата Петра Квитова (Чехия) също за първи път ще играе на четвъртфиналите на "Флашинг Медоус", след като се справи с изненадата на турнира Джоана Конта (Великобритания) със 7:5, 6:3.

Квалификантката Конта, 97-а в класацията на WТА, прекъсна серия от 16 поредни победи, но записа най-доброто си представяне в турнирите от големия шлем. 

Квитова не загуби нито веднъж подаването си в мача. Тя реализира късен пробив, за да спечели първия сет, а след 3:3 във втория чехкинята взе три поредни гейма, за да триумфира.

За място на полуфиналите Квитова ще играе срещу италианката Флавия Пенета, която елиминира шампионката от 2011 година Саманта Стосър (Австралия) с 6:4, 6:4.