22-кратката победителка в турнирите от Големия Шлем Щефи Граф поздрави на профила си в социалната мрежа Фейсбук най-добрата тенисистка в момента Серина Уилямс.

Както е известно, вчера тъмнокожата американка победи на финала на Уимбълдън испанката Гарбине Мугуруса и триумфира на свещената трева за шести път.

Така те се доближи само на една титла от постижението на 46-годишната Щефи Граф, която доминираше в женския тенис в края на 80-те и през 90-те години на миналия век.

"Просто е невероятно да гледаш как Серина продължава своята победна серия на Уимбълдън. Наистина чудесно представяне. Поздравления", написа Граф във Фейсбук.

Серина Уилямс вече се намира в поредица от 28 поредни победи на турнирите от Големия Шлем, триумфирайки на четирите турнира от Шлема.

През септември тя може да постигне нещо, което за последно е правила именно Граф (през 1988 година) - да триумфира на четирите турнира от Големия Шлем в рамките на една календарна година.

 

 

Just incredible watching Serena continue her winning streak at Wimbledon...truly an amazing accomplishment!!! Congratulations!

Posted by Stefanie Graf on 11 юли 2015 г.