Бившият номер 1 в света Роджър Федерер започна успешно защитата на титлата си в Хале, след като преодоля представителя на домакините Филип Колшрайбер със 7:6(8), 3:6, 7:6(5).

Така той потегли победно към осма титла от турнира. 

Мачът обаче изобщо не бе лесен за Маестрото и той трябваше да се изпоти здраво, за да се справи с германеца, като срещата продължи 2 часа и 14 минути.

В първия сет Фед Експрес проби за 4:2, но веднага след това неговият опонент върна пробива и в крайна сметка се стигна до тайбрек в който Колшрайбер пропиля два сетбола.

Федерер пък успя да затвори сета при втория си сетбол и да го вземе след 10:8 точки, а във втория сет швейцарецът бе пробит в осмия гейм и така немецът стигна до преднина от 5:3, а след това си взе подаването и прати мача в трети сет.

В третия сет драмата бе голяма. При 5:4 в своя полза Федерер пропиля два мачбола при сервис на неговия противник а в тайбрека Маестрото изоставаше с 3:5, но след четири поредни точки успя да го вземе и да спечели и самия мач. 

Това е 10-а поредна победа за швейцареца над този противник и така той се класира за 2-ия кръг на турнира.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/fZy0VuMQsws" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>