Най-добрите български тенисистки Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева почти сигурно ще играят заедно на двойки в третия турнир от Големия Шлем за годината - Уимбълдън.

Това разкри Сесил, която е с лека контузия, но тя няма да й попречи в подготовката за турнира от Големия Шлем на трева, който започва на 29-и юни.

"Имам леко разтежение на гърба, но ще се възстановя до Уимбълдън. Преди него ще участвам на три турнира на трева. Първият от тях е в Нотингам следващата седмица", каза Каратанчева на пресконференция днес.

"Искахме да играем с Цвети заедно още на Ролан Гарос, но не ни достигна класиране. Сега на 90 процента ще сме заедно на двойки в Лондон. Уимбълдън е най-старият турнир от Големия Шлем, единственият на трева."

Преди няколко дни Каратанчева се завърна от "Ролан Гарос", където премина през квалификациите и достигна до втория кръг. На старта на основната схема тя победи бившата номер 1 Йелена Янкович (Сърбия), а във втория загуби от Ирина Фалкони (САЩ).

"Беше много хубава седмица за мен на Ролан Гарос. Не очаквах да се вдигне такъв шум, но това е заради срещата с Янкович. Беше само една победа. Срещу Фалкони бяха вече малко изморена, а преди това бях и болна", добави Каратанчева.

"Доволна съм от представянето си. Всеки един успех ми носи щастие и ме кара да се чувствам добре. Беше нещо като юбилей - 10 години, откакто достигна до четвъртфиналите и 11 години, откакто спечелих титлата при девойките."

"Сега за трети път в кариерата си ще бъда в топ 100 на световната ранглиста. Беше прекрасен турнир, в прекрасен град. Обичам Париж и той обича мен", каза още Каратанчева. Тенисистката добави, че иска да е здрава и се надява в бъдеще да има още по-големи успехи.

"Искам да бъда здрава, защото малко боледувах. В момента съм с лека контузия на гърба. Затова искам да съм във форма. Обичам този спорт и продължавам да се боря", заяви Каратанчева. Тя разкри също, че БФТенис правят постъпки тя да може да играе за България в турнира "Фед къп".

"Има разговори по въпроса. Федерацията има желание, както и аз да се състезавам за България", коментира Каратанчева. В момента тя тренира в ТК Левски като за подготовката й отговаря Илия Кушев.

Бащата на Сесил - Радослав Каратанчев каза, че в момента играе ролята само на "поддържащ персонаж", а не на неин треньор.

"Баща ми винаги е голям фактор за мен. Аз всеки ден тренирам, това е моята работа, моята кариера. И какъвто и резултат да дам това са плодовете на моята работа. Срещата с Янкович на "Ролан Гарос" беше страхотна емоция, имаше много българи на корта, но все пак това беше само един мач."

"Дай Боже да има все още такива мачове. Надявам се да бъде една основа за мен, на която да градя бъдещето си. Надявам се да имам още по-големи успехи до края на годината. Не си поставям високи цели, защото от високо се пада най-тежко", заяви Каратанчева.