Небивало струпване пред Бизнес парка в София предизвика появата на Григор Димитров. Служители наскачаха по прозорците, хора го посрещнаха още на слизане от колата с молба за автограф.

Тенис звездата даде пресконцференция пред родните медии в централата на "Теленор", на чиято компания е лице от близо една година.

Гришо бе в отлично настроение. Той сподели, че сезонът за него тепърва започва. Призна, че е имал слаби моменти в турнирите досега.

"Винаги се целя към върха и към първото място. Имах проблем с ракетата, което ми отне време от подготовката, но вече на 95 процента с нея всичко е наред", каза най-добрият ни тенисист.

Хасковлията не потвърди, но и не отрече раздялата с мениджъра си Роджърд Рашийд. "Всички търсим най-оптималния вариант. Ситуацията е деликатна", каза Димитров.

"Звучи чудесно някой ден да изиграя демонстративен мач в "Арена Армеец". Но това зависи от много фактори", добави още българският тенисист.

"В началото на годината имах известни затруднения на някои турнири, където традиционно играя добре. В Акапулко примерно като цяло не се представих добре. Трябваше да поработя върху някои неща в хода на надпреварата, а и имах проблеми с ракетата".

"Случват се такива неща. Срещу Монфис в Монте Карло също имах от тези дни, в които каквото и да направя, нищо не се получваше. Но не съм обезкуражен. В първите кръгове всъщност играх добре, което беше целта. Сега предстоят няколко силни турнира - Мадрид, "Ролан Гарос", "Уимбълдън"… Това са местата, където се трупат точки".

"Надявам се да съм в добра физическа форма, защото ми трябва почивка. А и фактът, че наближава сезонът на трева е добър знак за мен", завърши Гришо.