Най-добрата ни ракета Григор Димитров тресна с 6:1, 6:2 Стан Вавринка в мач от третия кръг на Мастърса в Монте Карло и продължава в битката за трофея.

Така Димитров детронира по категоричен начин Вавринка, който е миналогодишен победител в турнира.

Срещата продължи точно 55 минути, като на 1/4 финалите Гришо ще играе с Роджър Федерер или Гаел Монфис.


Първият сет започна по брилянтен начин за българина и той достигна до два шанса да пробие още в първия гейм на него. Стан допусна четири непредизвикани грешки подред и така сдаде гейма на откриването.

Безпроблемно Гришата затвърди пробива си, а след това продължи с доминацията си и стигна до пробив и в третия гейм.

Точно както в първия той отново имаше две точки за пробив, а непредизвиканите грешки на противника му спомогнаха за втория пробив.

С гейм на нула в своя полза българинът достигна до изключително добър аванс - 4:0 гейма и два пробива, а Вавринка допусна цели 11 непредизвикани грешки от началото на мача до четвъртия гейм.

В петия гейм Гришата дори имаше шанс да стигне до трети пореден пробив, но Вавринка този път успя да се справи и да спечели първия си гейм в срещата.

Нашето момче до трети пробив, като го реализира в седмия гейм. Така той спечели убедително частта. Той пропиля първия сетбол, когато мрежата му попречи, но при втория не сгреши. 

Гришо бе безмилостен и във втория сет, в който бързо дръпна с 3:1 гейма след ранен пробив. Последва и 4:1 гейма, за да дойде категоричното 6:2 и победа за нашето момче.

Така Димитров се уреди с 78 820 евро от наградния фонд и 180 точки за световната ранглиста.

По-късно през Димитров и партньорът му на двойки Макс Мирни излизат в 1/8-финален мач срещу дуо №1 в света - близнаците Майк и Боб Брайън, които също спечелиха титлата миналата година в Монте Карло.