Авторитетният английски вестник "Телеграф" разкри причина за скандала между Роджър Федерер и Стан Вавринка след полуфиналния им мач на Мастърса в Лондон.

Още по темата

 

Както е известно, Маестрото отрази цели четири мачбола и успя да довърши сънародника си, а след мача между двамата е имало бурен близо 10-минутен скандал в съблекалните.

Вавринка се подразнил от постоянните подвиквания на съпругата на Федерер - Мирка. Във видеото се вижда как Стан отказва да посреща сервиса на съперника си при 5:5 гейма в решителния трети сет, след което провежда кратък, но разгорещен диалог с Мирослава.

"Не и точно преди сервиса", казва Вавринка, след което майката на четирите деца на Федерер му отговаря с "ревльо". Това предизвиква гневна реакция у втората ракета на Швейцария и той пита противника си "Какви ги говори тя".

По всичко личи обаче, че Федерер и Вавринка са изгледали противоречията си, защото Роджър публикува снимка, на която участниците в отбора на Швейцария за купа "Дейвис" позират един до друг, а Стан дори се шегува с Фед Експрес, слагайки му "заешки уши".

В петък Федерер, Вавринка и компания излизат срещу Франция във финала за купа "Дейвис", като мачовете ще се играят пред близо 27 000 души.