Анди Мъри ще измести Григор Димитров от 10-ата позиция в световната ранглиста от утре, след като британецът спечели първата си АТP титла от 15 месеца насам.

Той надви на финала в Шънджън, Китай, испанеца Томи Робредо след 5:6, 7:6(9), 6:1, като мачът между двамата бе изключително драматичен и продължи 2 часа и половина. 

Първият сет започна перфектно за Робредо, който проби още в първия гейм и стигна до аванс от 2:0 в резултата, но Мъри върна пробива и изравни геймовете на 3:3.

Все пак обаче испанецът проби за 6:5, след което си взе подаването и спечели сета.

Вторият сет започна отлично за Мъри, който поведе с пробив и 4:2 гейма в него, но Робредо върна пробива и в крайна сметка всичко се реши след тайбрек.

Британецът спаси в него цели пет мачбола и го спечели, за да прати мача в трети сет, където довърши рухналия испанец след три пробива и 6:1 гейма в него.

Със спечелените 250 точки Мъри измества нашето момче от 10-ото място в класирането на световната ранглиста. Хубавото е, че все пак Гришата тепърва започва участието си в Пекин и ще се опита да си върне мястото в топ 10, което ще загуби официално от утре.