Серина Уилямс и Каролин Вожняцки ще спорят на финала, на US Open, след като двете постигнаха поредните си победи на турнира.

Американката бе безмилостна срещу намиращата се в страхотна форма Екатерина Макарова и стигна до крайния успех с 6:1, 6:3 над рускинята.

Световната номер 1 проби на два пъти подаването на своята противничка в първия сет, като и даде само един гейм, а освен това не допусна нито една точка за пробив при нейното подаване в сета.

Вторият сет започна с два пробива аванс и 4:0 преднина за Уилямс, след което тя се доближи само на гейм до крайния успех при 5:1. В този момент обаче настъпи леко отпускане в играта и, като американката позволи на нейната противничка да върне един от пробивите и да намали резултата на 5:3.

Серина обаче с нов пробив успя да вземе решителния втори сет, както и самия мач.

Във финалния мач американката ще се опита да изравни рекорда на Крис Евърт от шест титли на US Open, като последната успя да спечели шестия си трофей от турнира през 1982 година. 

Доста интересно е също да се отбележи, че Вожняцки и Серина са близки приятелки, но въпреки това американката досега има 8 победи и само 1 загуба над датчанката.

Каролин от своя страна се разправи с Шуай Пън в другия 1/2-финален сблъсък след 7:6(1), 4:3 и отказване на китайката, която бе извадена от корта с инвалидна количка, най-вероятно заради слънчев удар.

Тя обаче даде сериозен отпор на датчанката, като на два пъти водеше с пробив аванс в първия сет - при 4:3 и 6:5, но в крайна сметка нейната противничка успя да спечели частта след перфектно изигран тайбрек.

Вторият сет започна идеално за Пън - пробив и 2:0 гейма аванс, но постепенно Каролин стигна до два пробива и аванс от 4:3, след което дойде отказването на нейната противничка.