Японецът Кеи Нишикори изигра брилянтен мач срещу Стан Вавринка и успя да го елиминира от US Open на 1/4-финалната фаза след успех с 3:6, 7:5, 7:6(7), 6:7(5), 6:4. 

По този начин азиатецът се класира за 1/2-финалите на турнира, където ще срещне победителя от сблъсъка межу Новак Джокович и Анди Мъри, които играят в момента.

Първият сет бе решен след един единствен пробив във втория гейм, в полза на Стан, докато във втория пък японецът проби подаването на своя противник в последния гейм на сета и така изравни сетовете.

В третия сет Нишикори поведе с пробив и 5:2, но Вавринка съумя да го върне и сетът се реши след тайбрек в който Стан имаше аванс от 7:6 и сетбол на свой сервис, но се пропука и загуби и двете си подавания, за да може противникът му да затвори частта.

Четвъртият сет мина без пробиви, като този път тайбрекът отиде в шампиона от Australian Open, след като той поведе в него с 4:0, след което довърши опонента си, макар и с доста трудности.

В последния пети сет Нишикори проби при 5:4 и така стигна до крайния успех. Мачът между двамата бе изключително зрелищен и продължи близо 5 часа.