Световната номер 1 в женския тенис Серина Уилямс си осигури място на 1/8-финалите на силния турнир в Синсинати, след като победи австралийката Саманта Стосър след 7:6(7), 7:6(7) в много здрав сблъсък.

Американката се затрудни до краен предел срещу своята противничка и нямаше да е незаслужено успехът да отиде и при мощната австралийка.

Двете се изправиха и в Монреал наскоро, но тогава Серина даде само два гейма на опонентката си, но този път ситуацията бе напълно различна.

В целия мач не се стигна до нито един пробив, което е нещо впечатляващо за двубой от женския тенис. В тайбрека на първия сет Стосър имаше преднина от 4:0 точки, но Серина изравни на 4:4.

При 8:7 тя успя да стигне до решителен минипробив и да реализира третия си сетбол. 

Тайбрекът на втория сет бе много равностоен, като Стосър отново имаше аванс в неговото начало, но този път с 4:2. При 8:7 пък Серина идентично както в първия сет отново достигна до ключов минипробив и реализира втория си мачбол. 

Следващата противничка на американката е Флавия Пенета. 

Ана Иванович и Йелена Янкович също продължават напред в турнира. Първата надви представителката на домакините Кристина Макхейл след 6:4, 6:0 и ще срещне в следващия кръг Светлана Кузнецова, която от своя страна елиминира канадската чаровница Южени Бушар след 6:4, 3:6, 6:2.

Янкович пък се разправи с Аника Бек след 6:1, 7:6(0) и ще се изправи в следващия кръг с Слоън Стивънс.