Испанецът Давид Ферер постигна страхотен обрат на силния турнир от сериите ATP 1000 в Синсинати, след като надви германеца Филип Колшрайбер след 6:7(4), 7:6(4), 7:6(4).

Така той се класира за третия кръг на надпреварата, където ще се изправи срещу руснака Михаил Южни. 

Ферер изоставаше със сет и 2:5 срещу силносервиращия немец и се виждаше как победата ще отиде в неговия противник, но с непримиримия си характер набитият испанец достигна до фамозния обрат.

Той върна пробива в деветия гейм на втория сет, след което изравни резултата на 5:5 при геймовете. Освен това при 5:6 в полза на противника му спаси два мачбола на своето подаване и прати сета в тайбрек.

В тайбрека Ферер бе по-съобразителен и взе своето, а третият сет мина без пробиви и отново се стигна до тайбрек в който по идентичен начин испанецът го спечели и така взе и самата среща.

Анди Мъри пък започна участието си на турнира с рутинна победа над португалеца Жоао Соуса  - 6:3, 6:3, но ще има много тежък противник в третия кръг на надпреварата - Джон Иснър.

Американецът се справи с Маринко Матошевич  след 6:3, 7:6(1). 

Междувременно за пореден път Томаш Бердих доказа, че се намира в трагична форма, след като чехът допусна да бъде обърнат от световния номер 43 Йен Хсун Лу, който стигна до успеха след 3:6, 6:3, 6:4.