Детронираният шампион на Уимбълдън Анди Мъри отказа да се оправдае след загубата от Григор Димитров на четвъртфиналите на турнира.

Шотландецът бе направо отвян от Гришо и бе победен с 3:0 сета. През целия мач Мъри направи един куп непредизвикани грешки, а първият му сервис бе много лош.

Това накара коментаторите да се зачудят, дали всичко при него е наред, а след мача Димитров призна, че на загрявката Мъри му е изглеждал странно.  Той обаче заяви, че просто е бил надигран.

"Разочарован съм, особено по начина, по който започнах мача", заяви Мъри след мача.

"Първият ми сервис бе много лош. Това му даде увереност в самото начало. Вторият сет бе много оспорван и можеше да отиде и в двете посоки. В третият върнах един пробив, но след това не успях да продължа".

След мача Григор Димитров опита да потърси оправдание за загубата на Мъри, като каза, че той не е изглеждал много добре на загрявката. Шотландецът обаче отказа да се оправдае.

"Не, бях добре. Просто разочарованието в този мач беше лошото начало. Очевидно когато се играе в 3 от 5 сета имаш възможност да се върнеш в мача. Можех да го направя във втория сет".

"Какво бих казал за играта на Димитров? Веднага след мача е трудно да се анализира. Той игра солидно, направи много малко грешки. Сервира добре, имаше добри ретури и много висок процент на волетата. Просто ми се искаше да го притисна малко повече".

На въпрос дали напрежението от това да защитава титлата си от миналата година е оказало влияние, Мъри отговори:

"Не, нямаше напрежение. Исках да се насладя на това, защото не се знае кога ще имам отново тази възможност. В първата седмица го направих, но днес не беше моят ден".