Роджър Федерер и Новак Джокович ще спорят за трофея в силния турнир от сериите "Мастърс 1000" в Индиън Уелс, след като двамата постигнаха победи на 1/2-финалите. До момента швейцарецът има четири трофея от тази надпревара, докато Джокера е печелил турнира едва два пъти.

Маестрото успя да се справи без проблеми със сензацията на турнира Александър Долгополов от Украйна, който елиминира тенисисти като Милош Раонич и Рафаел Надал, и демонстрира брилянтна форма.

Швейцарецът надви противника си с 6:3, 6:1, при това го направи с неочаквано голяма лекота. В първия сет Фед Експрес нанесе своя удар в седмия гейм, като тогава проби подаването на опонента си. Във втория сет Маестрото проби на два пъти подаването на Долгополов, като му даде едва един гейм.

Джокович от своя страна се справи с американеца Джон Иснър и го победи със 7:5, 6:7(2), 6:1, като по този начин се класира за първия си финал през сезона.

В първия сет Ноле бе принуден да спасява три сетбола на свой сервис при 5:4 в полза на американеца, но той не само, че ги спаси, но и стигна до пробив в следващия гейм, а след това взе сета. Във втория сет тайбрекът определи победителя и силният сервис на американеца бе в негова полза този път. В третия сет Джоко смачка Иснър и му даде само гейм, като проби на два пъти подаването му.

Мачът с Ноле е финал номер 115 за Федерер на ниво АТП, а до момента той е спечелил 78 от тези финални мачове. От общо 32 мача помежду си Джоко и Роджър са играли само веднъж в Индиън Уелс. Федерер има предимство в преките двубои със 17-15 победи. За последно двамата се срещнаха в Дубай преди две седмици, където швейцарецът стигна до успех.