Първата ракета на българския тенис Григор Димитров започна да набира скорост и да навлиза във форма. Нашето момче успя да се класира за 1/2-финалите на турнира в Стокхолм, като по този начин за седми път в своята кариера се класира за тази фаза от турнир, от сериите АТП.

Той победи французина Кени дьо Шепе с 6:4, 6:2, като нямаше особени трудности, докато стигне до успеха в срещата.

В опит да се класира за финала нашето момче ще срещне друг французин - Беноа Пер. Последният изненада много неприятно силния канадец Милош Раонич, като го победи със 7:6(3), 6:3. 

Намиращият се под номер 25 в световната ранглиста французин е играл до момента два пъти с българския тенисист и е постигнал две победи над него.

Двамата са се изправяли на старта, на миналогодишния US Open, като тогава Пер стигна до успеха с 5:7, 6:3, 7:6(4), 6:2.

Първият им мач пък е през 2008 година и тогава френският тенисист стигна до победа с 6:3, 6:4 във фючърс турнир, в Холандия.

Мачът между нашето момче и Кени дьо Шепе започна започна силно за Григор. Двамата успяха да си взимат подаванията, но при 3:2 в полза на Гришо той достигна до решаващ пробив, който задържа до края на първия сет и така стигна до успеха в него.

Шепе направи всичко по силите си, за да се върне в сета, но така и не успя да го стори.

Вторият сет започна с ранен пробив за нашето момче, като при 4:1 в своя полза хасковлията имаше още три шанса да стигне до втори пробив. Французинът обаче спаси точките за пробив.

При следващото подаване на френския тенисист обаче Димитров стигна до втория пробив, а при 5:2 си взе подаването без никакви проблеми.

Благодарение на класирането си за 1/2-финалната фаза на турнира нашето момче успя да си заработи 90 точки за световната ранглиста и 27.300 хиляди евро от наградния фонд на турнира.

Ако успее да се класира за финала на турнира, там нашето момче ще срещне победителя от мача межди Ернест Гулбис и Давид Ферер, които ще играят в другата полуфинална двойка.

В случай, че Димитров спечели турнира пък това ще му отреди още 60 точки към неговия актив, но като цяло българинът няма шанс за прогрес в ранглистата дори и при краен успех.