Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна още на старта на международния тенис турнир на твърда настилка от веригата “Чалънджър” в Сараево с общ награден фонд 30 000 евро.

В среща от първия кръг на надпреварата българинът, който бе поставен под номер 1 в основната схема, допусна неприятно поражение от словака Карол Бек с 0:2 сета, в отделните части 6/7, 4/6.

Бек започна агресивно двубоя, като бе почти безгрешен в собствените си сервис геймове, докато Димитров имаше известни проблеми, свързани най-вече с неефективния си първи начален удар и позволяваше на своя съперник нееднократно да го притиска и дори да отразява сетбол в десетия гейм.

Все пак Димитров удържа подаването си и докара развръзката на сета до тайбрек, но в него вече словака успя да вземе своето и да поведе в резултата.

В началото на втората част Григор изцяло предаде инициативата на своя опонент и след 15-ина минути игра се стигна до обезкуражителното 2/5 и въпреки че хасковлията върна единия от пробивите до обрат не се стигна и след 4/6 той отпадна от турнира.

Така след триумфа си Шербург Григор Димитров не успя да прескочи първия кръг на турнира в Сараево, а следващото му участие най-вероятно ще е в квалификациите на Мастърса в Маями.

Резултати:

Сараево
 I кръг:
Карол Бек 7 6
Григор Димитров 6 4
Е. Роджър-Васелин 6 6
Дитер Кинделман 3 4
Грега Земля 6 1 6
Анте Павич 3 6 3
Ян Херних 7 6
Дино Марчан 6 3