Най-добрият ни тенисист Григор Димитров увенча отличните си изяви тази седмица с титла от международния тенис турнир от веригата “Чалънджър” в Шербург, с общ награден фонд 42 500 евро.

Във финалния двубой, завършил преди минути, първата ни ракета надделя с 2:0 сета над представителя на домакините Никола Маю, в отделните части 6/2, 7/6.

Двубоят започна отлично за хасковлията, който стигна до пробив в шестия гейм (за 4/2), а малко по-късно затвърди превъзходството си като за втори път спечели подаването на французина за крайното 6/2.

Проблеми с началния удар в първите минути на втория сет създадоха доста главоболия за Григор, който загуби на два пъти подаването си, но за щастие успя бързо да нанесе необходимите промени и заличи изоставането си за 3/3.

Истинската драма обаче се състоя в дванадесетия гейм, когато хасковлията изпусна цели 5 възможности за слагане на точка на спора и в последствие дори позволи на Маю да прати мача в тайбрек, но там вече прошка нямаше и след 7:4 Григор спечели четвъртата си титла от турнири от подобен ранг.

За успеха си в Шербург Григор Димитров заслужи 90 точки за световната ранглиста и малко над 6 000 евро от наградния фонд.

Статистиката от двубоя:

Димитров

 

Маю

53

1-ви сервис %

68

6

Асове

4

3

Двойни грешки

1

 4/13

Възможности за пробив

 2/5

 86/157

Общо спечелени точки

 71/157

 

Времетраене: 1.48 ч.